Språkpris till Linda Evereus för nära och levande beskrivningar

1:01 min

P4 Kristianstads medarbetare Linda Evereus får Sveriges Radios Språkpris för sitt arbete med med dokumentärer och nyheter. 

För Linda Evereus var det kärleken till språket som ledde henne in i journalistiken. Hon vill att språket ska vara levande, nära, gärna med konkreta detaljer. 

- Jag är så löjligt stolt över att få Sveriges Radios språkpris. Att någon har sett hur mycket språket betyder för mig känns otroligt fint, det ger mig näring, säger Linda Evereus.

I juryns motivering står det "En säker iakttagare, som med ett okonstlat och bildrikt språk gör såväl nyheter som dokumentärer levande och nära."

 Sveriges Radio delar varje år ut tre språkpris till medarbetare för en föredömlig behandling av språket. Priset delas ut i klasserna lokala program på svenska, riksprogram på svenska och program på andra språk än svenska. De övriga som belönas i år är Linnea Wikblad på PP3 och Veli Brijani på Radio Romano.

Linda Evereus har som man kan utläsa av motiveringen gjort såväl dokumentärer och reportage som nyheter och direktsändningar. Här nedan kan du höra några av hennes inslag.