Oroligt H65 Höör i Frankrike

1:24 min

Hela H65 Höörs damlag befinner sig i Frankrike för att spela en Europacupmatch i kväll. Bara några timmar innan attentaten i går passerade laget genom Paris och när de insåg vad som hänt spred sig obehaget.

Laget passerade genom Paris i går eftermiddag efter att ha flugit in till Paris för sin Europacupmatch mot Nantes. När de nådde fram till hotellrummen och möttes av rubrikerna spred sig obehaget.

- Det blev lite oroligt. Vi passerar ju förbi två av de där bomberna bara timmar tidigare så det blev jobbigt på kvällen när vi fick den insikten, säger tränaren Niklas Harris.

När laget vaknade i morse visste de inte om deras Europacupmatch mot Nantes skulle bli av, men nu står det klart att matchen som spelas 40 mil söder om Paris kommer att starta som planerat klockan 20.45 i kväll. Känslorna kring att matchen blir av är tudelade.

- På ett sätt kanske man inte skulle spela, men samtidigt vill det franska samhället stå upp mot sådana här terrorhandlingar och vi stöttar dem fullt ut.

Uppemot 5 000 biljetter ska vara sålda till matchen och nu vill Niklas Harris att det ska bli en slags manifestation av kärlek och öppenhet. Men ifall någon av tjejerna inte skulle prestera på topp ikväll till följd av den oro som de känner av, så har han full förstålse.

- Ja, och vi har pratat om det tillsammans. Vi har också sagt att om det är någon tjej som inte vill spela matchen ikväll så behöver man absolut inte. Just nu är annat betydligt viktigare än idrottandet.