Ishockey, SHL

Rögle fortsatt bästa nykomlingen

1:44 min

Rögle visade åter att man är bäst av nykomlingarna i SHL så här långt och skaffade sig än fastare mark under fötterna när man besegrade Karlskrona med 3-0 på bortaplan.

Det var en mycket viktig match mellan två lag många tror kommer att få jobba stenhårt för att slippa undan kvalspel. Speciellt viktig var matchen för jumbon Karlskrona som hade möjlighet att minska avståndet till nio poäng men även löpte risk att vara hela 15 poäng bakom Rögle i tabellen.

Ett guldläge för Rögle att, åtminstone för en tid, hänga av en av sina två nykomlingskollegor.

Rögle kom till spel med mer än dubbelt så många inspelade poäng jämfört med Karlskrona och visade under den första perioden prov på ingredienser som ger segrar. Båda lagen skapade fina målchanser men den ende spelaren som visade upp effektivitet var Rögles Patrick Cehlin när han ostört fick trampa runt i anfallszon och placera in pucken bakom Karlskronas målvakt Linus Fernström.

Efter ledningsmålet hade Karlskrona en period där man skapade tryck i anfallszon med flera klara målchanser som följd. Lars Volden vikarierade då för skadade Oscar Dansk på ett förnämligt sätt och visade att han vill utmana Dansk om speltid i Rögles kasse.

Den andra perioden blev den första lik. När Karlskrona stod för ett stort individuellt misstag genom att tappa puck vid egen blå linje var det Ludvig Rensfeldts tur att visa kyla genom att i friläge placera in pucken bakom Linus Fernström. Karlskrona hade även i mittenperioden sina stunder i anfallszon men vid de tillfällen som man kom ända fram till avslut fortsatte Lars Volden att bestämt slå vakt om sin nolla.

Volden spelade bra även under den tredje perioden. Till och med när han vid ett tillfälle var liggande på isen utan klubba lyckades han freda sitt mål och bidrog starkt till Rögles seger.