Strömmen av asylsökande till Malmö fortsätter. Utanför Migrationsverkets lokaler samlas familjer som återförenas efter flera år på flykt. Samtidigt klättrar andra över staket för att kunna resa vidare till Norge, Finland eller tillbaka till Tyskland. Foto: Julia Wiraeus/TT
Foto: Julia Wiraeus/TT
Malmö

Asylsökande sov i tält

Situationen för nyanlända asylsökande är fortfarande ansträngd. Utanför Migrationsverkets lokaler i Malmö finns tält uppsatta där människor fått sova i brist på annat boende.

I torsdags infördes gränskontroller på tåg, färjor och bussar som kommer till Sverige från Danmark och Tyskland. Men strömmen av asylsökande som kommer till Skåne fortsätter.

I fredags sökte omkring 1 400 personer asyl i Sverige och det har varit svårt för Migrationsverket att få fram boendeplatser till alla människor.

– Situationen är akut, men jag har inga uppgifter om att någon fått sova under bar himmel i natt, säger Sophia Öhvall Lindberg, kommunikatör på Migrationsverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".