Joel Eriksson racingförare från Tomelilla
1 av 3
Joel Eriksson racingförare från Tomelilla. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Joel Eriksson, formelföraren från Tomelilla
2 av 3
Joel Eriksson, formelföraren från Tomelilla. Foto: Mattias Persson
Joel Eriksson, som ligger först i startfältet
3 av 3
Joel Eriksson, som ligger först i startfältet . Foto: Mattias Persson
Förmiddag med Helene

Joel på väg mot Formel 3

Joel: Man ligger ju nära murarna, man touchar lite sådär hela tiden
3:48 min

Formel 4 föraren Joel Eriksson från Tomelilla besökte Förmiddag med Helene och berättade om den kommande flytten till "trean".

17- årige Joel Eriksson började sin racing karriär med att köra go-kart hemma på parkeringen bakom pappas åkeri i Tomelilla.

Det var Joels pappa och hans arbetskompisar som köpte sig varsin av den värsta go-kart de kunde få tag på. De körde på gården vid åkeriet och det gick vilt till, enligt Joel:

– De körde på varandra och körde som dårar!

Snart ville de prova på en riktig bana, så verksamheten flyttades till en go-kartbana, utanför Kristianstad. Joel fick sin första go-kart när han var 6-år gammal och fick köra med den på banan.

Joel har tillhört den svenska kartingtoppen under flera säsonger. Nu testkör han och är på god väg att komma upp i Formel 3 cirkusen. På frågan om han är rädd någon gång, svara Joel:

– Man ska aldrig känna sig rädd, då håller man på med fel grejer

Lyssna på Joel, när han beskriver hur det är att köra racing i över 200 km/timmen och hur det känns att köra in i en mur i den hastigheten.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".