Flygplatsens VD Jonas Haak täcker av skylten med det nya namnet och logotyopen.
Slutskålat på flygplatsen? VD Jonas Haak vid invigningen av det nya namnet och logotyopen 2013. Foto: Kristoffer Lieng/Sveriges radio

Stöd till flygplats ifrågasätts

0:26 min

Flygplatsen i Kristianstad är beroende av statliga bidrag men nu granskar trafikverket om det är dags att sluta med stödet.

Det offentliga bidraget till små regionala flygplatser ifrågasätts nu av Trafikverket som utreder frågan, skriver Kristianstadsbladet.

Anledningen är tolkningen av en EU-förordning som säger att flygplatser inte ska få statliga bidrag.

Det kan leda till att Kristianstad Österlen Airport kan bli återbetalningsskyldiga av pengar som kommer från ägarkommunerna Kristianstad, Hässleholm, Bromölla och Östra Göinge.

– Precis som alla andra regionala flygplatser så är vi beroende av driftstöd. Jag är inte speciellt orolig eftersom jag tror att det är svårt att fatta ett beslut som drabbar så många flygplatser i landet, säger Jonas Haak, VD, Kristianstad Österlen airport.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista