Christer Fuglesang.
Christer Fuglesang. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Johan träffar Christer Fuglesang

Fuglesang: Skulle gärna åka tillbaka till rymden igen
1:50 min

Den svenske astronauten Christer Fuglesang besöker tio skolor i Skåne. En skolturné som arrangeras av Rymdstyrelsen och igår fick Ängelholm besök.

Den svenske astronauten Christer Fuglesang besöker tio skolor i Skåne nu i november. Besöken är del av en skolturné som arrangeras av Rymdstyrelsen och syftar till att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen hos elever runt om i landet.

-Fantastiskt intresse bland eleverna.

Eleverna i Ängelholm visade stort intresse för rymden och hade förberett olika arbeten. De handlade bland annat om svarta hål och solsystemet. Christer berättar för barnen vad som gjorde att han ville bli astronaut, hur han tränar, hur det var i rymden, vad man gör i rymden och vad han arbetar med idag. Ett väldigt tacksamt jobb berättar Christer.

Förstod Christer egentligen vilket genomslag hans rymdfärd skulle få för honom som person? Klicka på ljudfilen för att höra svaret och om arbetet i skolorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".