Zlatan skickade Sverige till EM-slutspelet

0:38 min

Sverige är klart för EM-slutspelet i fotboll efter 2-2 mot Danmark och 4-3 totalt. Zlatan Ibrahimovic gjorde Sveriges båda mål, det andra på en mycket vacker frispark.

Sverige har verkligen samlat ihop sig i de här två matcherna. Man har gjort två väldigt bra matcher mot Danmark. Man ser jätteglädjen i det svenska laget, säger Håkan Mild.

Sverige hade en 2-1-ledning med sig från första matchen i Stockholm. Ett pressat Danmark inledde i furiöst tempo och matade inlägg. Vid en hörna var ett danskt ledningsmål ytterst nära då Kim Källström slängde sig och räddade ett baklängesmål via en rensning i egna ribbans underkant.

Källström klev sedan fram igen då han på en hörnvariant hittade Zlatan Ibrahimovic som kommit undan sin markering och med ett direktskott skickade in 1-0 till Sverige.

Efter Sveriges ledningsmål bedarrade den danska pressen och i stället var Zlatan nära att göra 2-0. Källström frispelade Zlatan som från snäv vinkel sköt, men Kasper Schmeichel i Danmarks mål räddade.

I den andra halvleken pressade Danmark på utan att skapa några heta målchanser. I stället gjorde Zlatan Ibrahimovic 2-0 på en oerhört vacker frispark som satt i krysset. Danmark reducerade med nio minuter kvar och fick till en kvittering i slutminuterna. Men Danmark behövde göra ytterligare två mål för att snuva Sverige på EM-platsen.