Anna Jarleman, kommunikationsdirektör i Region Skåne
Anna Jarleman, kommunikationsdirektör i Region Skåne. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Hallå Makten

Anna basar över kommunikationen på Region Skåne

Anna Jarleman: Att rätt person gör rätt sak kan bli väldigt kostnadseffektivt
2:53 min

Hon firar nio månader på posten som kommunikationsdirektör i Region Skåne. Anna Jarleman är dagens gäst i Hallå Makten.

Anna Jarleman är född i Skåne, men har varit bosatt i Stockholm under de senaste 16 åren. När hon tillträdde posten som kommunikationsdirektör i Region Skåne, för nio månaders sedan, gick familjens flyttlass till Bjärred. 

Anna pluggade statsvetenskap och engelska vid Lunds Universitet, samt en master i European Affairs. Hon gjorde karriär inom telekommunikation i Stockholm och var kommunikationschef vid TeliaSonera innan hon blev kommunikationsdirektör på Region Skåne.

En av frågorna vi ställde gäller reklam för folktandvården på busskurer, reklam om gratispendling i två veckor och reklam i tidningar. Frågan till Anna Jarleman var hur mycket pengar hon tycker en offentlig verksamhet som Region Skåne ska lägga på reklam.

– Jag ser väl inte riktigt det som reklam i det fallet, utan det handlar mer om samhällsinformation, svarar Anna Jarleman.

Hon tycker det är bra att man ifrågasätter hur mycket pengar som läggs i samhällsinformation, men även överlag i de beslut man tar, så att det blir något som är förmånligt för medborgarna. 

Lyssna på Anna Jarleman i ljudklippet ovan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".