Ellie och Sandra  Wahldén. Foto: Victor Eriksson/Sveriges Radio.
1 av 3
Ellie och Sandra Wahldén. Foto: Victor Eriksson/Sveriges Radio.
Anders Bengtsson, stadium kristianstad. Foto: Victor Eriksson/Sveriges Radio
2 av 3
Anders Bengtsson på Stadium hoppas på mycket snö så att skidåkningen drar igång på Vångabacken. Foto: Victor Eriksson/Sveriges Radio
Henrik Svenstam på Team Sportia. Foto: Victor Eriksson/Sveriges Radio.
3 av 3
Henrik Svenstam på Team Sportia gläds åt att ha bunkrat upp med overaller. Foto: Victor Eriksson/Sveriges Radio.

Plötslig kyla bra för affärerna

1:22 min

Den plötsliga vintern ställer till det i trafiken men på sportaffärerna välkomnar man kylan som får folk att rusa till butikerna för att köpa jackor och skor. 

– Det blev kaos direkt. Kunderna är ofta ute i sista minuten. I fjol hade vi ingen vinter så det var många som inte var förberedda på det här, säger Anders Bengtsson på Stadium i Kristianstad.

Viktigt för affärerna

Både Team Sportia och Stadium i Kristianstad sålde i söndags mångdubbelt mer än de brukar göra. För sportbutiker är det avgörande att det blir en kall vinter eftersom de köpt in vinterkläder som de inte kan spara till nästa säsong. Och för Anders Bengtson får kylan gärna hålla i sig länge till.

– Så fort snön syns vill barnen åka pulka och då rullar det. Men när det inte är snö står vi där med hundratals pulkor på lagret. En kall vinter är det bästa vi vet, då säljer vi mycket, säger han.

Nya skor

Sandra Wahldén är på jakt efter vinterskor åt dottern Ellie Wahldén. Även om de båda föredrar sommarvärme framför nuvarande kyla så tycker Sandra Wahldén att det är bättre än regn.

– Förra vintern var en besvikelse, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista