Oscar Dahlberg, Maja Thomasson, Madeleine Berndtsson, Matteus Sangeri
Oscar Dahlberg, Maja Thomasson, Madeleine Berndtsson, Matteus Sangeri var redo att åka till Paris, en resa som blev inställd. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Ängelholmselever löser miljöproblem

1:51 min

Elever från en klass med naturvetare från Rönnegymnasiet i Ängelholm skulle ha åkt på FN:s klimatkonferens för ungdomar i Paris. Dagen innan ställdes resan in.

Johan träffar några av de elever som under en tid arbetat med lösningar kring miljöproblem. Något de skulle fått diskutera med andra ungdomar i Europa på FN:s klimatkonferens för ungdomar i Paris. Men på grund av terrorattentatet i Paris för en vecka sedan ställs nu resan in.

-Vi skulle fått mer inblick och lösningar på problemen.

Madeleine Bernström hade sett fram emot resan. Att få diskutera lösningar på miljöproblemen med andra ungdomar hade gett framtidstro. En chans man inte får så många gånger i livet, säger Maja Thomasson. Lite besviken över att resan inte blir av är Oscar Dahlberg men han har samtidigt varit lite nervös inför resan på grund av det som hänt.

Klicka på ljudfilen ovan för att höra Oscars tankar om konsekvenserna kring miljön. Lyssna även på Maja, Madeleine och Matteus tips på hur vi bättre kan ta hand om miljön i vardagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista