Daniel Müllern Foto: Björn Holgersson/Sveriges Radio
Daniel Müllern Foto: Björn Holgersson/Sveriges Radio

Skåning kan bli årets kock

Daniel Müllern: En gång är ingen gång så nu gäller det
2:24 min

En enda skånsk kock har chans att bli årets kock 2016 och det är Daniel Müllern från Ystad Saltsjöbad. Resten av startfältet består av fem kockar från Stockholm och en från Göteborg.

Finalen av årets kock hålls den 11 februari i Stockholm och åtta finalister slåss om titeln. Dessa har gått vidare till finalen efter två semifinaler i Helsingborg och Karlstad tidigare i år.

Daniel Müllern har tävlat i årets kock sex gånger tidigare, varit i final en gång men aldrig vunnit.

- Jag har som sagt varit i final en gång innan men en gång är ingen gång så det är den här gången som gäller, säger Daniel Müllern. 

De andra kockarna som ska tävla 2016 är Fredrik Andersson som är verksam i Göteborg och Johan Backeus, Jimmi Eriksson, Jonas Karlsson, Jonathan Kasche, David Lundqvist och Manfred Nilsson som alla verksamma i Stockholm.

Planen för hur Daniel Müllern ska gå tillväga för att vinna är solklar.

- Jag ska hålla mig i en jäkla bra fysisk och psykisk form. Och det gäller att hålla tiden när det väl är dags, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".