MALMÖ 2015-10-08 Jubel efter 0-1 av LHC:s Carl Dahlström under torsdagens match i SHL mellan Malmö Redhawks och Linköpings HC på Malmö Arena. Foto: Andreas Hillergren / TT
Foto: Andreas Hillergren / TT
Hockey, SHL

Ingen kul kväll för Rögle mot LHC

Rögles Ludvig Rensfeldt: ”En riktigt dålig match”
2:27 min

Rögle sänktes av utvisningar och en tidigare skyttekung som haft svårt att hitta målet under hösten. Linköping åkte från Ängelholm med 4-1 och tre poäng. 

Radiosportens Gunnar Brink valde matchens lirare:
Rögle: Ludvig Rensfeldt
Linköping: Chad Billins

Linköping gick på knock mot Rögle i SHL-hockeyn och samtidigt lossande det på allvar för Broc Little.

Gammal sanning som ständigt gäller i ishockey och var högaktuell efter Linköpings 4-1-seger:

Du vinner sällan några matcher i utvisningsbåset. Rögle fick en smärtsam påminnelse hemma i Lindab Arena. Två tidiga numerära underlägen kostade direkt och gav formsvaga (tre poäng på fem matcher) Linköping precis den öppning man så väl behövde.

Först smällde backen Jonas Junland in 0-1 redan efter 2.25. Veteranen Niklas Persson parkerad framför Lars Volden som inte hann reagera.

Inte konstigt. Han såg inte Junlands dragskott.

– Vi har hamnat i en liten svacka när vi inte fått pucken på mål, men i dag fungerade det, säger Jonas Junland till Radiosporten.

Nästa smäll för hemmalaget kom när Almen Bibic åkte ut på två minuter. Broc Little, skyttekungen som bara hittat rätt en gång på tio matcher, rakade in 0-2. Och av bara farten prickade han in 0-3 i slutet av första perioden, frispelad av Persson.

Tre insläppta första 20 minuterna betydde att Lars Volden klev av och Oscar Dansk kom in i Röglemålet: Han höll nollan samtidigt som Kevin Marshall reducerade i mittperioden. Rögle låg på hårt i sista för att få kontakt men det var mer stress än struktur över det hela.

Linköpings chockstart höll hela vägen och gav för första gången på en månad en behaglig hemresa. Senast LHC vann på bortais var mot Karlskrona i slutet av oktober.

Niklas Fogström slog in 1-4 i tom kasse dryga minuten från slutet.

– Vi gör en riktigt dålig match i dag, Linköping vinner rättvist, det är klart att det är tungt att få två mål direkt i boxplay och sedan ett till nästan direkt efter, säger Rögles Ludvig Rensfeldt till Radiosporten.


MATCHFAKTA:

Rögle-Linköping: 1-4 (0-3, 1-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (2.25) Jonas Junland (Broc Little, Garrett Roe) spel fem mot fyra, 0-2 (7.03) Broc Little (Andrew Gordon, Jonas Junland) spel fem mot fyra, 0-3 (18.32) Broc Little (Niklas Persson, Andrew Gordon).

Andra perioden: 1-3 (13.57) Kevin Marshall (Kelsey Tessier, Taylor Matson).

Tredje perioden: 1-4 (19.00) Niklas Fogström.

Skott: 27-30 (9-13, 8-9, 10-8).

Utv, Rögle: 3x2. Linköping: 2x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Christoffer Karlsson, Vadstena.

Publik: 3 467.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".