Amanda Edgren, KDFF
Amanda Edgren, KDFF. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Förmiddag med Carolina

Spontanidrott på Vilans idrottsplats

Amanda: Det var väldigt positiva och glada barn som dök upp
1:43 min

Under några veckor i somras öppnade KDFF sin idrottsplats för spontanidrott. Amanda Edgren, som ledde arbetet, är dagens förmiddagsgäst och berättade mer om projektet och planer på en fortsättning.


Det handlar mycket om idrott och integration i P4 Kristianstad denna vecka. Vi pratar om hur idrott kan vara vägen in till det svenska samhället och att det kan vara viktigt för språkutvecklingen har vi hört om tidigare under morgonen.

Kristianstad Damfotbollsklubb (KDFF) kickade i somras igång ett pilotprojekt "Spontanidrott", som Amanda Edgren arbetade med. Klubben uppmuntrade barn och ungdomar att komma på förmiddagarna för att idrotta.

Det var tre A-lagsspelare, som var på plats under några förmiddagar i veckan på sommarlovet. Syftet var att inspirera och aktivera barnen, som kom dit, till lek och idrott. Det spelades bollsporter, barnen lekte hinderbana och var aktiva på olika sätt.

– Det var väldigt positiva och glada barn, som dök upp och tyckte det var jättespännande, 

Hon berättar att barnen behövde lite hjälp med att komma igång i början, men när de väl gjorde det så blev de mycket initiativrika och skapade egna hinderbanor. 

Nu planerar KDFF tillsammans med kommunen och Skåneidrotten en fortsättning av projektet, där man tillsammans ska bygga ut en spontanidrottsplats på Vilans IP.

Planen är att möta barn under våren, för att sedan köra igång med spontanidrotten under sommarlovet.

Lyssna på Amanda berätta om projektet i ljudklippet ovanRelaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".