Engelholm - Hylye/Halmstad 151129
Serieledande Hylte/Halmstad fick se sig slagna av Engelholms VS i söndagens elitseriematch. Foto: Roger Bengtsson
Volleyboll

Engelholm mosade serieledarna

Isabelle Haak, EVS: "Alla tände till idag."
2:33 min

Engelholms damer stötte på svårast möjliga motstånd i damernas elitserie. Men vilken söndagsföreställning EVS bjöd på! Stabil vinst mot serieledarna från Hylte och segerorganisatören Isabelle Haak bjöd på stor underhållning.

Engelholms VS spelade säsongens bästa volleyboll och lagets, elitseriens och Sveriges mest överlägsna spelare, Isabelle Haak, slog poängrekord.
40 av EVS poäng kom från 16-åringens händer. Inte undra på att Engelholm mosade tidigare obesegrade Hylte/Halmstad.
- Det är faktiskt poängrekord för egen del, och det gick bättre än jag väntade mig idag, konstaterade en omsvärmad Haak efter matchen. Det var nog min motivation inför matchen och att jag var rejält taggad som gjorde att så många poäng trillade in.

EVS förlorade annars ett jämnt och tätt första set som Hylte/Halmstad tog med 25-23. Men sen visade hemmalaget vem som ägde denna första advent. Trots jämnt och tätt spel där Engelholm flera gånger kom i underläge kunde hemmatjejerna slugga sig fram till setvinst med 25-21 i både andra och tredje set.
När sen EVS ryckte åt sig 12-2 i fjärde set var tidigare obesegrade Hylte/Halmstad ett slaget gäng. Heder dock åt Hylte/Halmstadtränaren Tony Westmans lag som aldrig gav upp, trots att denna lagmaskin för dagen hade osedvanligt mycket grus i maskineriet. Fjärde set slutade 25-17 och totalt 3-1 i matchen till Engelholm. 
I en repris på vårens SM-finalserie visade EVS åter att man mönstrar ett lag som mycket väl kan vara med och slåss om den finaste medaljen även denna säsong. Och Isabelle Haak visade igen att hon med stor sannolikhet en dag kommer att kunna se tillbaka på den bästa volleybollkarriär en svensk någonsin haft. Vilken potential, vilken mognad, vilket lugn 16-åringen från Ängelholm har. Fortsättning följer garanterat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".