Reparationer efter stormen Gorms härjningar i Helsingborg. Foto: Johan Nilsson/TT
Reparationer i Helsingborg efter stormen Gorm. Foto: Johan Nilsson/TT
Skåne

Elbolag ersätter strömlösa kunder

Kraftbolaget Eon kommer att betala ut ersättning till alla kunder som varit utan ström i mer än 12 timmar under stormen Gorm, det beslöt man igår kväll.

Ersättningen gå endast till de som varit utan ström i mer än tolv timmar men däremot får dom ersättning som täcker även de första timmarna utan ström.

- Kanske låter det som en självklarhet, men det finns en möjlighet för elbolag att istället räkna från det klockslag då det är säkert för våra montörer att börja jobba. I detta fall, med stormen Gorm, dröjde det på många håll upp emot tio timmar från avbrott till att vi kunde börja jobba, säger Jakob Holmström, presschef på Eon i ett pressmeddelande. 

Eon har också öppnat fem nya informationskontor, bland annat i Broby och Svalöv.

Det fortsätter också att vara störningar i tågtrafiken efter stormen. Pågatågen mellan Hässleholm och Helsingborg är inställda, där ersätter pendelbussar. Man hoppas kunna öppna sträckan igen klockan sex ikväll.

Också pågatågen Helsingborg-Teckomatorp-Malmö är inställda. Där räknar Skånetrafiken inte med normal trafik förrän i morgon bitti.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".