Barn som sitter i mötesplats Ljungdalas ungdomsråd
1 av 2
På torsdagen satt några av barnen i ungdomsrådet och pysslade med egna julkort. Foto: Dajana Kovacevic/Sveriges Radio
Mötesplats Ljungdala i Hässleholm
2 av 2
Mötesplats Ljungdala i Hässleholm. Foto: Dajana Kovacevic/Sveriges Radio
Eftermiddag med Conny

Allas mötesplats firar fem år

Ungdom: Vi ska sälja kramar för Musikhjälpen
4:16 min

Det som i dag är en mötesplats för Hässleholmare från alla bakgrunder, unga såväl som gamla, blev först ifrågasatt när det skulle starta 2010. 

En del personer på orten oroade sig för att det skulle bli "stökigt" i lokalerna, som ligger intill Ljungdalaskolan på Trebackalånggatan. Men så blev det inte och nu samsas ungdomar, barn, vuxna och glada pensionärer om mötesplatsens rum. I början var det lite oklart vilken riktning verksamheten skulle ta. 

Verksamheten riktar sig till olika målgrupper olika dagar i veckan. Det finns en omtyckt pop-och rockkör, ungdomskvällar, ett fotbollslag för tjejer och det hålls studiecirklar, för att nämna några aktiviteter. Tanken är att många ska kunna hitta något på mötesplatsen som passar just dem.

Mellanstadieleverna från skolan mittemot, Kira Ekdahl, Farah Jumma, Baraa Abed Alaal och Edinas dotter Ella Burazerovic sitter i ett ungdomsråd tillsammans med fyra andra unga deltagare.

– De är med och tar fram vad som ska hända och det tror jag är riktigt viktigt, säger Burim Rama, ungdomssamordnare. 

På lördag kväll blir det femårskalas och musikframträdanden från den lilla scenen som får byggas ut. Då får också yngre och äldre deltagare bekanta sig med den för en mittengeneration kände hiphopartisten, Adam Tensta.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".