Bilexplosion i Helsingborg

"Någonting explosivt hade kastats in"
1:30 min

Räddningstjänst och ambulans ryckte ut till Fyrverkaregatan i Helsingborg vid 22-tiden på tisdagskvällen. Där någonting explosivt hade kastats in i en parkerad bil. 

Enligt polisen i Malmö har inga personer skadats och bilen började inte brinna. 

– Det har krossats en ruta på den här bilen och någonting explosivt hade kastats in som det har blivit någon typ av explosion men det har inte fattat eld så räddningstjänsten har lämnat platsen, men polisen är kvar, säger Stephan Söderholm, informatör hos Malmöpolisen till P4 Malmöhus. 

Polisen kommer att göra en brottsplatsundersökning.

– Vi ska se om vi kan säkra vad som har kastats in i bilen och om det finns någonting som är slängt i närheten som gör att vi kan leda utredningen framåt till någon misstänkt. 

En och en halv timme senare sker en ny detonation i Helsingborg. Polisen som befinner sig på Fyrverkaregatan hör smällen och den tycks komma från Filbornavägen. Polispatruller skickas dit. 

Nya uppgifter gör gällande att detonationen skedde nära Brunnbäcksgatan.

En polispatrull blir vid ett tillfälle beskjuten med grön laser medan de letar efter detonationsplatsen, skriver polisen på sin webbsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".