Tina Gårdner Foto: Fredrik Bergman/Sveriges Radio
Tina Gårdner Foto: Fredrik Bergman/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Det ger vi 50-plusmannen

Tina: Tänk på vad personen klär sig bäst i
1:58 min

Vad ger man till den där personen, som inte önskar sig något och som redan har allt? Tina Gårdner, personal shopper ger svaret.

Vad ger man personen som redan har allt och som kanske inte önskar sig något speciellt? Morgongänget kommer fram till att svårast att köpa presenter till är en man 50 plus. För att ta reda på om så är fallet och vad man egentligen ska ge tar de hjälp av Tina Gårdner, hon arbetar som personal shopper.

Många väljer att ha en PT, varför inte också välja en personal shopper?

I Sverige är vi inte så vana med personal shoppers, men det är ett yrke som växer berättar Tina, som också utbildar blivande personal shoppers på Plus gymnasiet i Kristianstad. Många väljer i dag att lägga pengar på en personlig tränare, något man kan likna med en personal shopper enligt Tina.

Så vad ger man då mannen som har allt? Tina är givetvis inriktad på garderoben och menar att man ska tänka steget längre. Köper du en skjorta ska du tänka på vad personen kan ha det till, som redan finns i dennes garderob. Eller varför inte köpa ett snyggt köksförkläde eller ett tidlös skärp? Hör Tina berätta genom att klicka på ljudfilen ovan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".