Tommas Juhlin
Tommas Juhlin arbetar med att hålla gatorna halkfria. Foto: Malin Nilsson/Sveriges Radio

Blixthalka efter dis och dimma

Johan Mars: Jag ville vara snygg så det gick före
1:07 min

Det är riktigt halt på sina håll i Skåne idag och det beror på minusgrader i kombination med mycket dis och dimma. I Kristianstad började man bekämpa halkan redan under tisdagen.

På en parkeringsplats i centrala Kristianstad står Johan Mars från Hässleholm i blå uppknäppt dunjacka och ska lösa parkeringsbiljett. På fötterna har han ett par svarta spetsiga snörskor som kan beskrivas som snygga men som kanske inte är så praktiska.

- Jag var beredd på att det skulle vara halt men jag valde ändå att ha snygga skor idag. Man kan säga att det är riktiga kontorsskor, säger han.

Även Agneta Mårtensson som kört från Sjöbo till Kristianstad idag har platta skor.

- Ja de är platta men de funkar, säger hon. 

Redan under tisdagen började gaturenhållningen i Kristianstad att bekämpa halkan med grus och salt. Johan Isberg som är arbetsledare på gaturenhållningen berättar att prognoserna har varit lite luriga.

- Det har varit svårt i och med diset och dimman som kom in, säger han.

Under onsdagen arbetar Johan Isberg och hans kollegor med att grusa där det behövs och att hålla koll på väderprognoserna framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".