Regn
Foto: Scanpix

Besvärligt väglag på stor trafikhelg

Trafikreporter: Dels en del regn och en hel del snö
0:52 min

Samtidigt som många är på väg hem efter julfirandet så är det bekymmer med snö och halka norr om Skåne. Och i Skåne har regn orsakat översvämmade vägar.

– Vi har dels en del regn allra längst i söder men även en hel del snö och trafikproblem över Småland, säger Joel Norman på Sveriges Radios trafikredaktion.

Avåkningar har rapporterats längs västra delen av Småland på grund av halt väglag och inne i Småland gör moddiga vägbanor det besvärligt i trafiken.

Det är också halt på de större vägarna norrut från Skåne.

– Det är snöhalka på bland annat E4 ända ner från Skåne  och Smålandsgränsen upp mot Jönköping. Vi har fått många samtal om problem.

I Skåne har översvämningar drabbat bland annat väg 108 vid Flackarp utanför Lund och länsväg 1156 utanför Säby i Landskrona. Mycket vatten rapporteras också på länsväg 107 och på E6:an utanför Ängelholm.

SMHI har utfärdat en klass 1 varning för höga flöden i små vattendrag i västra Skåne, där det är risk för mindre översvämningar.

SOS Alarm har fått in samtal om att det rinner in vatten i flera hus.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".