Martin Morand och dottern Madicken samlar vänner och familj för att se sista avsnittet. Foto: Malin Rimfors
Martin Morand och dottern Madicken samlar vänner och familj för att se sista avsnittet av Dessertmästarna. Foto: Malin Rimfors

Martin kan bli dessertmästare

Martin: Det bästa och värsta jag gjort
3:56 min

I kväll kan Martin Morand från St Olof stå som svensk mästare av desserter. Då sänds nämligen finalavsnittet av serien Dessertmästarna i kanal 5 och Martin är en av tre finalister som kan vinna.

Vi åkte hem till Martin Morands kök i St Olof på Österlen och fick bland annat veta varför de har två identiska bakmaskiner och uppleva att en nyårsefterrätt kan vara förtvivlat svår att minnas för någon som tänker efterätt större delen av dygnet.

Trots att Martin vann Culinary World Cup, ett slags matlagnings-VM, redan 2010 med ett lag där bland annat hans nuvarande fru Malin ingick så är det nya möjligheter som öppnar upp sig genom TV-serien.

Martin har precis startat eget företag för att hålla dessertkurser och göra konsultjobb på samma tema. 2016 innehåller också planer både på kokbok och restaurang.

- Dessertmästarna har varit ett kul tillfälle att mäta sig mot andra dessertnördar, men allra mest är det ju ett lyft för karriären, säger Martin Morand.

Sista avsnittet av Dessertmästarna sänds tisdag kl 20.00 i Kanal 5.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".