Förskola
Foto: Gorm Kallestad/TT

Personaltätt på förskolan när barnen inte dyker upp

Förskolechef: Får passa på att göra andra saker
1:09 min

Efter jul och nyår är det vanligt att föräldrar spontant väljer att ändra planerna trots att de redan anmält att barnen ska komma till förskolan eller fritids.

Under skolloven är det ett återkommande problem att barnen inte kommer in till förskolan eller fritids trots att föräldrarna har anmält att de ska vara där. Det här året är inget undantag.

– I dag är det elva barn här fast vi skulle haft 24 barn egentligen, berättar förskolechefen Lisbeth Nordin på Fyrklöverns förskola i Hässleholm.

– Nästan varje gång vi har sammanslagningar under loven ser det ut såhär.

Färre barn än planerat innebär till exempel att redan tillagad mat måste slängas bort men också fördelar för personalen och barnen som faktiskt är på plats.

– Man får passa på att göra andra saker om det är för många vuxna här. Man har tid för planering, kan ägna sig extra mycket åt barnen som är här och kan kanske ta lite extra ledigt när man har komptid kvar, säger Lisbeth Nordin.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".