Vintervägar
1 av 2
Vintervägar i Skåne. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Snön slog till i nordvästra Skåne tidigt på torsdagen.
2 av 2
Snön slog till i nordvästra Skåne tidigt på torsdagen.

Mycket halt i Skåne idag

Maria Andersson: Det är väldigt besvärligt i trafiken i hela länet
0:46 min

Det har varit riktigt besvärligt väglag idag på många håll i Skåne. Värst verkar det ha varit i de nordvästra delarna av Skåne.

- I förmiddags var det riktigt stökigt på E6:an norr om Helsingborg uppåt Ängelholm, säger Maria Andersson trafikreporter på Sveriges Radio.

Enligt SMHI kommer det under dagen att vara mest mulet väder och tidvis snöfall med temperaturer på en till fem minusgrader, vid sydkusten något högre. Vinden måttlig ostlig. Framåt kvällen ska det bli fortsatt mulet och snöfall dröjer kvar i de östra delarna av Skåne. Temperaturen sjunker till två till sju minusgrader, något högre vid sydkusten. Måttlig ostlig vind, vid kusten frisk.

- Många av de samtal vi får i dag handlar såklart om väglaget och Sveriges Radios trafikredaktion är bemannad dygnet runt året runt så lyssnar du på P4 så håller du dig uppdaterad, säger Maria Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".