Polis polisen väst polisväst trafikkontroll alkoholkontroll
Arkivbild. Foto: Markus Alfredsson / Sveriges Radio

Ny teori om polisanställds död

Flera teorier om den 29-årige man som dog i Helsingborg i julhelgen har lanserats och enligt en källa till Helsingborgs Dagblad tror nu polisen att han kan ha låst sig ute från sitt hem på fjärde våningen. 

Först trodde polisen att en 29-årig man som dog i Helsingborg i julhelgen överfallits. Sedan att han hade blivit påkörd.

Under utredningen har flera teorier avfärdats. Enligt en källa till Helsingborgs Dagblad tror polisen nu att mannen hade låst sig ute från sin lägenhet på fjärde våningen och försökt ta sig in fönstervägen, men ramlat ner från taket.

Polisen säger att de tror att mannen förolyckats men vill inte gå in på hur.

– Han blev inte överfallen på gatan och det finns inga tecken på att det rör sig om självmord. Det mesta tyder på att det handlar om en olyckshändelse, säger kriminalkommissarie Annika Nilsson till tidningen.

Mannen, som var anställd inom polisen i nordvästra Skåne, hittades svårt skadad natten till annandagen och avled senare på sjukhus.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista