Pepparspray (arkivbild). Foto: Fredrik Sandberg/TT
Butiksägare försvarade sig med spray mot rånare. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Butiksägare försvarade sig mot fyra rånare

Fyra knivbeväpnade och maskerade män försökte råna en livsmedelsbutik i Malmö på lördagskvällen. Butiksägarens självförsvarsspray stoppade dem.

Det var strax före klockan 20 på lördagskvällen som polisen fick in larmet. En 53-årig butiksinnehavare på Lorensborgsgatan i Malmö såg tre maskerade män springa in i butiken med dragna knivar. De krävde att få pengar samtidigt som en fjärde gärningsman höll vakt utanför butiken.

Men butiksägaren fredade sig med en självförsvarsspray och då lämnade de fyra männen affären utan att få med sig något. Gärningsmännen bar rånarluva och beskrivs vara mellan 20 och 30 år gamla. Flera polispatruller sökte efter dem igår kväll utan att kunna gripa någon. Polisen rubricerar brottet som försök till rån.

Sedan årsskiftet har det skett flera grova rån med kniv i Malmö/Lund-området.

Statistik från Brottsförebyggande rådet visar att antalet butiksrån i Polisregion Syd ökat med 41 procent under 2015 jämfört med året innan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista