Vickie Peolin och Jonas Carlström
Vickie Peolin och Jonas Carlström. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Förmiddag med Malin Nilsson

Undvik semmeldyk och håll träningspeppen

Vickie: Förstår vi inte den, då får vi stanna kvar i det läget vi är i nu
4:01 min

Hur kommer man igång med sin träning i januari? Allt är ju så grått och det är lite småhalt både här och där. Hur man gör, det vet Vickie Peolin som gästade Förmiddag tillsammans med Jonas Carlström.

Jonas Carlström driver en träningsanläggning och Vickie Peolin är känd som hälsan själv. Så vem vet bättre hur vi undviker att djupdyka i semlan istället för att svettas på gymmet? Ingen!

Vickie Peolin menar att ursäkter kräver kreativitet, för att komma på orsaker som gör att man slipper gå på ett pass. Förhinder är inte samma sak. Är man lösningsfokuserad och verkligen vill, då hittar man oftast vägar för att komma förbi de hinder som har uppstått.

–  Man kommer inte att  hitta tid till att träna, man skapar den,

Enligt Jonas så har man oftast väldigt höga förväntningar och tror att allting ska ske jättesnabbt. Han förklarar att om man till exempel vill bygga muskler, då krävs det någon form av styrketräning. Om man vill förbättra sin kondition, då hjälper det inte att bara lyfta vikter, utan då måste det till något som får hjärtat att slå lite fortare.

– Vill du bli stark i benen, så måste du träna styrketräning för benen. Det räcker inte med att springa,

Vickie Peolin säger att samma sak gäller kosten och att det är viktigt att sätta sina mål efter de förutsättningar man har. Att förväntningarna går hand i hand med de förutsättningar man har.

De förändringar man gör både inom träning och mat är enligt Vickie en typ av livsåtaganden och då gäller det att man finner glädje och inspiration, så att man utvecklas av det. Annars kommer man inte att fortsätta med det.

Vickie menar att vi inte är så dumma, att vi inte förstår att om man vill ha en skillnad, så måste man också göra någonting annorlunda.

– Den kopplingen måste vi förstå! Förstår vi inte den, då får vi stanna kvar i det läget vi är i nu, tills vi har förstått det,

Hårda ord, från Vickie.

Du kan lyssna på Jonas och Vickie i ljudklippet ovan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".