EVS-Lindesberg 151213
Engelholms VS upp i serietopp för första gången den här säsongen. Arkivfoto: Micke Dahl, Sveriges Radio
Volleyboll

EVS upp i serietopp

Tanja Sjöblom, EVS: "Nu ska vi behålla förstaplatsen"
2:58 min

Engelholms VS är i elitserietopp efter ännu en hemmavinst. På tisdagskvällen körde laget över gästande Gislaved med 3-0 i set.

Ett hårt sjukdomsdrabbat Gislaved, med en tunn trupp, kom till Ängelholm på tisdagskvällen. Och en på förhand tuff uppgift för småländskorna blev liksom inte enklare.
De nya serieledarna i EVS surfade vidare på framgångsvågen från söndagens tunga hemmaseger mot Hylte/Halmstad och kunde komfortabelt vinna med 3-0 i set.
Setsiffrorna skrevs till 25-15, 25-16 och 25-16.
Engelholm anfördes i vanlig ordning av Isabelle Haak, men även amerikanskan Erin Fairs bidrog i hemmalagets fruktade anfallsspel.
Tanja Sjöblom i EVS var naturligtvis nöjd efter segern.
- För oss är det jätteviktigt att kunna vara i serieledning. Nu gäller det att hålla förstaplatsen ända in till slutspelet.
Engelholms spel har fallit mer och mer på plats under säsongens gång, inte så märkligt, menar Sjöblom.
Vi var i princip en helt ny trupp som startade tidigt i höstas. Nu har vi fått spela ihop oss, vi har fått några förstärkningar och vi har blivit mer självsäkra.
Nästa elitserieuppgift för Engelholm är ett tufft derbymöte mot Svedala borta.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".