Hasslarödsskolan vann den första semifinalen.
1 av 8
Hasslarödsskolan vann den första semifinalen. Foto: Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Segern är klar.
2 av 8
Segern är klar. Foto: Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Semifinal 1
3 av 8
Semifinal 1 Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Mölleskolan har maskoten med.
4 av 8
Mölleskolan har maskoten med. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Spännande väntan på svaret.
5 av 8
Spännande väntan på svaret. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Alfred Cato & Moa Persson, Hasslarödsskolan.
6 av 8
Alfred Cato & Moa Persson, Hasslarödsskolan. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Livia Devnell Malmberg & Felix Thomasson, Mölleskolan
7 av 8
Livia Devnell Malmberg & Felix Thomasson, Mölleskolan Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Jenny & Per Erik. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
8 av 8
Jenny & Per Erik. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
#viifemman

Hasslarödsskolan vann den första semifinalen

0:45 min

Efter ännu en nervpirrande match i Vi i femman stod slutligen Moa Persson och Alfred Cato från Hasslarödsskolan som segrare med slutresultatet 28 - 21 i mötet med Livia Devnell Malmberg och Felix Thomasson från Mölleskolan.


Spännande och gastkramande är ord som passar mycket väl in på årets Vi i femman.

Lagen från Mölleskolan och Hasslarödsskolan följdes åt under de första frågorna. Det var först vid Ja/Nej frågorna som Moa Persson och Alfred Cato från Hasslarödsskolan ryckte ifrån med några poäng. De ledde som mest med fyra poäng och inför den avslutande Stegen stod det 24 - 21.

Hasslarödsskolan valde att svara på 4 poängsnivån och Mölleskolans Livia Devnell Malmberg och Felix Thomasson valde 2 poängsnivån.

Frågan gällde namnet på en planet, där temperaturen är +400 grader Celsius och som ligger 108 miljoner kilometer från Solen. Hasslarödsskolan svarade Venus, som var det rätta svaret och de hade då tagit ointagliga 28 poäng och vann därmed matchen.

Den andra semifinalen avgörs nu på torsdag mellan klockan 17 och 18.

Då möts klass 5A på Rönnowskolan i Åhus och femman på Viby skola utanför Kristianstad.

Så här presenterade dagens lag sig:

Felix Thomasson går i klass 5 på Mölleskolan i Sibbhult. Felix har nyligen börjat spela gitarr. Han tränar parkour, löpning och orientering. På fritiden gillar han att leka med kompisar, läsa, spela TV-spel och åka skidor. Favoritämnet i skolan är historia och när det gäller musik lyssnar Felix på trashmetal och speedmetal.

Livia Devnell Malmberg gillar att spela fotboll och vara med kompisar och familjen. Testa nya maträtter från olika länder. Hon har ingen särskild musiksmak utan gillar det mesta. En resa från Filippinerna, Singapore och Hongkong är ett av de bästa resminnen.

Moa Persson går i femman på Hasslarödsskolan. Moa blev glad, men också nervös och spänd när hon fick veta att hon skulle tävla i Vi i femman. På fritiden spelar Moa fotboll och är med vänner och familj.
Hon har ganska bra tålamod och tycker om att jobba med lag och rätt, ett ämne som klassen jobbat med under en längre tid.
Hennes bästa minne var när lillasyster Molly föddes.

Alfred Cato tävlar också för Hasslarödsskolan i Osby. På fritiden så spelar han datorspel och simmar. Alfred tränar 5 dagar i veckan och tävlar ofta på helgerna. Han gillar också Rubiks kub och schack. I skolan så är favoritämnena matte, engelska, geografi och historia.

Allt om Vi i femman kan du läsa här.

Läs mer om Vi i femman i P4 Kristianstad här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista