Viby skola vann den andra semifinalen
1 av 12
Viby skola vann den andra semifinalen Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Segerintervju
2 av 12
Segerintervju Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Kluriga frågor
3 av 12
Kluriga frågor Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Jaaaaa
4 av 12
Jaaaaa Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Vibyskolan möter Rönnowskolan
5 av 12
Vibyskolan möter Rönnowskolan Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Oscar Biel Nilsen & Linn Eidhagen Lantz, Rönnowskolan
6 av 12
Oscar Biel Nilsen & Linn Eidhagen Lantz, Rönnowskolan. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Maja Linder och Filip Hannjö Viby skola
7 av 12
Maja Linder och Filip Hannjö Viby skola. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Programledare Jenny
8 av 12
Programledare Jenny Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Vi i femman
9 av 12
Vi i femman Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Jenny & Per Erik. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
10 av 12
Jenny & Per Erik. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Viby skola i Kristianstad kommun tävlar i Vi i Femman 2016. Foto: Jenny Johnsson Roos/Sveriges Radio
11 av 12
Viby skola i Kristianstad kommun tävlar i Vi i Femman 2016. Foto: Jenny Johnsson Roos/Sveriges Radio
Rönnowskolan
12 av 12
Rönnowskolan. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
#viifemman

Viby skola vann andra semin

2:28 min

Maja Linder och Filip Hannjö från Viby skola vann den andra semifinalen i Vi i femman med 27-17 mot Rönnowskolan i Åhus.

I kvällens match gjorde Linn Eidhagen Lantz och Oscar Biel Nilsen, som tävlar för Rönnowskolan, upp med Maja Linder och Filip Hannjö från Viby skola, om den sista lokalfinalplatsen.

Viby skola öppnade tufft och tog genast fyra poäng i de första snabbfrågorna. I de följande A/B-frågorna knappade Rönnowlaget in lite och så det stod 6-4. Sedan ökade Vibylaget ut sin ledning med några poäng på varje fråga. Inför sista momentet Stegen, där endast ett lag kan svara på varje nivå, hade Vibylaget ett försprång på 10 poäng.

I Stegen kan endast ett lag svara på varje nivå. Nivåerna är 10, 8, 6, 4, och 2 poäng. Vibylaget taktiktryckte på 10 poäng och avgjorde då matchen, eftersom Rönnowlaget då kunde få högst 8 poäng.

Maja Linder och Filip Hannjö från Viby skola vann med siffrorna 27-17.

I tisdags tog Moa Persson och Alfred Cato, som tävlar för Hasslarödsskolan i Osby, den första platsen till den lokala finalen. Nu får de göra upp med Maja Linder och Filip Hannjö från Viby skola om vilken klass som får går vidare till rikskvalet.

Den lokala finalen sänder vi direkt nu på tisdag mellan 17 och 18.

Programledare är Jenny Johnsson Roos och domare är Per Erik Tell.

Så här presenterade eleverna sig:

Maja Linder går i femman på Viby skola. På fritiden så gillar hon att rida och att spela harpa. Maja går också på maxan som är en pysselgrupp efter skolan och scouterna. När hon är ledig tycker jag om att vara med kompisar och med familjen. Maja och hennes tvillingsyster Ida har varsin katt. De heter Katten Janson och Emelie. Ett av Maja bästa minnen var när familjen åkte på skidsemester och hon provade att åka snowboard.

Filip Hannjö går i femman på Viby skola. Favoritämnen i skolan är samhällskunskap och geografi. Filip gillar sport och när han är ledig så tycker han om att spela både fotboll och handboll. Filip tycker också  om djur och har en katt som heter Musse. Intresset för politik är stort och han satsar på att bli statsminister i framtiden.

Linn Eidhagen Lantz går i 5A på Rönnowskolan i Åhus. Hon spelar handboll i Åhus handboll. I skolan är favoritämnena SO, bild, NO och musik. Hon har en katt som heter Morris, han är grå och vit. Linn gillar även hundar, men har ingen egen.

Oscar Biel Nilsen går i femman på Rönnowskolan. Hans intresse är fotboll, pingis och handboll. Favoritämnena i skolan är matte, engelska och idrott. På fritid gillar Oscar att spela på datorn och spelar i fotbollsklubben Åhus HBK. Han har en hund som heter Trixie.

Mer om Vi i femman kan du läsa här.

P4 Kristianstads egen sida om Vi i femman.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista