Visualisering av Åhusparken
Visualisering av Åhusparken Foto: HSB

HSB bygger i Åhusparken

0:51 min

Det verkar till sist bli lägenheter i Åhusparken. HSB Skåne planerar nu för 90 hyresrätter i det gamla parkområdet.

Ända sedan Åhusparken stängdes 2006 har HSB Skåne planerat att bygga flerfamiljshus i parken. Men i slutet av 2008 stoppades de dåvarande planerna på att bygga 100 bostadsrätter där, och projektet lades på is.

– Vid den tiden när ledningen för HSB Skåne köpte den här marken var det med tanke att bygga bostadsrätter och man jobbade till och med fram ritningar på bostadsrätter men kunde konstatera att det blev ingen bra lösning, säger HSB Skånes vd Ann Irebo. 

Varför blev det inte det?

– Det var en stor volym och det blev en relativt hög kostnad i förhållande till andrahandsmarknaden i Åhus. 

Nu ger HSB beskedet att man ska bygga sammanlagt 90 hyresrätter, som ska vara klara för inflyttning vintern 2017-2018. Lägenheterna ska byggas i sex trevåningshus. Byggstart blir nu i höst om bygglovsansökan går i genom.

Med den marknaden som finns i Åhus framförallt, men även runtom i Sverige, så märker vi att efterfrågan på hyresrätter ökar. 

– Nu har vi fått fram ett koncept som gör det möjligt att tillhandahålla hyresrättsupplåtelsen till en marknad som efterfrågar det. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista