Lena Haglund på Solbackens förskola.
Lena Haglund höll frisk, trots att nästan alla barnen på förskolan var sjuka samtidigt. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.
Eftermiddag med Conny

Så håller sig förskoleläraren frisk

1:29 min

I januari var 13 av 16 barn på förskolan Solbacken sjuka. Men förskoleläraren Lena Haglund höll sig frisk.

Idag är alla barnen på plats på förskolan Solbacken i Vitaby. Några sitter och ritar medan andra leker med små bruna plasthästar. Men i mitten av januari var situationen en annan. Då var nämligen 13 av förskolans 16 barn sjuka.

– Vi började terminen med epidemi och katastrof

Men Lena Haglund höll sig frisk. Hon tror att det beror på att hon har byggt upp ett väldigt bra immunsystem, under åren som förskolelärare. Dessutom vistas de mycket utomhus, på förskolan. Och så är de noga med handhygienen. Men utöver detta har hon ett alldeles speciellt knep.

– Vitpepparkorn hjälper mot magsjuka. På kryddhyllan ute i köket finns alltid en påse vitpepparkorn, så när vi har smittan här på förskolan trycker vi i oss vitpepparkorn. Ett korn per tio kilo kroppsvikt, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista