Anneli, Tilde, Misra och Richard.
1 av 2
Anneli, Tilde, Misra och Richard om sin flytt till Frankrike. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Familjen förbereder flyttloppis.
2 av 2
Familjen förbereder flyttloppis. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist.

Lev dina drömmar

1:43 min

Richard Nathorst har sagt upp sig efter tjugoåtta år som officier och ska hyra ut sitt hus. Han och familjen är på väg att följa sin dröm om att bo och leva i Frankrike.

Johan hälsar på familjen Nathorst i deras nuvarande hem i Vollsjö. Där förbereder de sig inför en flyttloppis till helgen. Det skrev Richard till Morgonen när de i söndags frågade på sin facebooksida hur helgen varit. De gjorde gänget nyfikna och skickar därför Johan till familjen denna tisdagsmorgon.

Anneli fick för några år sedan cancer och bestämde sig då för att göra det hon vill och inte bara drömma om det. Det är Anneli som är äventyraren i familjen och har bott utomlands tidigare, något som Richard känner sig trygg i.

- Det är absolut lite läskigt.

Richard berättar att det har varit en lång process innan de tog steget. Efter ett besök i den franska byn i november kände de att det var något de måste göra. Dottern Tilde har blandade känslor inför flytten, hon kommer sakna sina vänner men ser fram emot att träffa nya.

I Frankrike ska de ska införa byggnadsvård för äldre hus, något de ser fram emot. Även hunden Misra har fått pass och ska bli fransk.

Klicka på ljudfilen för att höra familjen berätta om deras äventyr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista