Daniel Müllern
Daniel Müllern Foto: Foto: Björn Holgersson/Sveriges Radio

Hektiskt dagen innan Årets kock

Daniel Müllern: Jag har tänkt lite utanför min comfort zone
4:38 min

Tisdagen den 11 februari hålls finalen i Årets kock i Stockholm och som enda tävlande för Skåne förbereder sig Daniel Müllern för fullt.

Under tisdagen är det två klockslag som är extra viktiga för Daniel Müllern, klockan 13.10 ska han presentera sin första tävlingsrätt och klockan 14.10 är det dags för tävlingsrätt nummer två.

- För mig som är kock är det här det största man kan vinna, säger Daniel Müllern.

Han håller till vardags till på Ystad Saltsjöbad och är ende skåningen i årets final av Årets kock. Det är andra finalen på raken för honom.

- I fjol gick jag över tiden och det ska inte hända imorgon. Jag känner en större glädje och passion för matlagningen i år och det tar jag med mig in i tävlingen imorgon, säger han. 

Klockan 15.30 på tisdagen är det prisutdelning i tävlingen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".