Annika Andersson, trädgårdsexpert. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Annika Andersson, trädgårdsexpert. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Förmiddag med Helene

Trädgårdsdrömmar redan i februari

0:32 min

Snön har töat bort och det gröna tittar fram. Är det för tidigt att beträda gräsmattan redan i februari? Behöver träden beskäras och kan man börja jaga sniglar redan nu? Det är frågor som vår trädgårdsexpert Annika Andersson besvarade i dagens Förmiddag med Helene.

Nu är det tid att planera sina trädgårdsprojekt för den kommande säsongen. Det kan handla om beskäring av kärnfruktsträden, de med små kärnor som äpplen och päron. Promenera runt i trädgården, titta till spaljéer och andra stöd, så att de är i gott skick. Redskapen kanske behöver en översyn och komposten och lövhögar kan behöva vändas, så att snigeläggen kommer upp och fryser bort. Bra saker man kan göra redan nu i februari.

En viktig tanke att ta med sig inför trädgårdsplaneringen är "Trädgårdens rum".... Hur ska man tänka och vad betyder det?

Hör Annika här nedanGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista