Samir & Viktor tävlar med låten ”Bada nakna” som Anders Wrethov varit med och skrivit.
Samir & Viktor tävlar med låten ”Bada nakna” som Anders Wrethov varit med och skrivit. Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio

"Mamma, vad betyder fucka loss?"

Låtskrivaren: "Fucka loss" är ett modernt uttryck för att ha kul och ge allt
1:39 min

Samir och Viktors melodifestivalbidrag Bada nakna är populär bland de yngsta barnen. Att textraden "vi ska fucka loss" kan vara problematisk att förklara för små barn har inte slagit Anders Wrethov, som är en av låtskrivarna.

Bada Nakna gick vidare till Andra chansen, från Melodifestivalens första deltävling. Och den är redan populär, inte minst bland de små barnen på förskolor och lågstadiet.

Texten handlar om att ha roligt och släppa loss, och ett av uttrycken som används är att "vi ska fucka loss".

- Det är ett modernt uttryck för att säga vi ska gå loss, ha kul och bara köra. Som ett slangbegrepp, säger en av upphovsmännen Anders Wrethov.

Att det skulle kunna vara stötande att uttrycket kommer från ordet "fuck", ett "fult ord", har inte slagit Anders Wrethof.

- Vissa ord blir nya begrepp. Uttryck som fucka loss och fucka ur är istället för att säga att man ska vara lite galen eller lite tokig. Att säga "go crazy" har varit. Nu är det fucka loss,

Ett utdrag ur refrängen:
"Kom och festa här med oss
du och jag skall fucka loss
vi skall bada nakna på Sergels torg"


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".