Några av dem som ska se Billy Elliot idag är Benjamin, Tyra, Agnes och Max i trean på Kulltorpsskolan i Kristianstad.
Några av dem som ska se Billy Elliot idag är Benjamin, Tyra, Agnes och Max i trean på Kulltorpsskolan i Kristianstad. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Elever bussas till Malmö Opera

1:59 min

Sjutton bussar med tredjeklassare från Kristianstad kommun kommer att fara iväg till Malmö Opera idag för att få se på musikalen Billy Elliot.

I dag kommer ett gäng tredjeklassare i Kristianstad åka till Malmö, för att se musikalen Billy Elliot på Malmö Opera. Att våga välja det man brinner för och våga vara sig själva är sensmoralen för resan. En resa som anordnas av Kristianstads kommun.

Johan besöker Kulltorpsskola, där barnen är laddade för resan. De har läst på en del om musikalen. Att Billy Elliot växer upp med sin pappa och bror, som tycker att han ska boxas. Men han vill hellre dansa.

Eleverna Agnes, Tyra, Max och Benjamin kommer fram till att det nog är svårare för tjejer att börja på Amerikans fotboll och svårare för killar att börja på cheerleading. Men de är överens om att man ska göra det man vill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista