Sara Bexdal bakom disken på Lilla Råa
Sara Bexdal grundade sitt raw food-café efter att hennes son blivit sjuk i leukemi. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.

Sjukdomen fick henne att börja äta rått

1:00 min

Sara Bexdals son var två år när han fick leukemi. Då ändrade Sara kosten helt, till gröna blad och juicer. Nu driver hon sitt eget café.

Sara Bexdal säljer raw food-pajer, sallader och rödbetsjuice i sitt café Lilla Råa precis vid järnvägsstationen i Hässleholm. Nu är det ungefär fyra månader sedan hon startade upp, i oktober 2015. Men allt började redan för fem år sedan, när sonen fick leukemi.
Sara tyckte inte att maten på sjukhuset var rätt för sonen.

– Det var processad mat med mycket fett och tomma kalorier. Och det ska sjuka barn absolut inte ha, säger Sara som är övertygad om att maten man äter spelar stor roll när man är sjuk.

En av dagens kunder i caféet är Eva Hedenfelt, som köper en sallad med spenat, nötter och groddar. Hon är här för andra gången och Eva Hedenfelt tror på Raw foodkonceptet.

– Raw food är nyttigt och dessutom ger det en lägre miljöpåverkan,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista