Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

Klippans kommun verkar backa efter kritik

3:59 min

Socialnämnden i Klippan verkar nu backa om att spara in på habiliteringsersättningen på 800 kronor för dem som har daglig verksamhet inom LSS. Det gör Jessika Håkansson som drivit frågan mycket glad.

Besparingen väckte starka reaktioner från bland andra Jessika Håkansson som startade en namninsamling mot den.

- Alla här i Klippan har stöttat oss och peppat oss. De uppmanar oss att fortsätta kämpa, säger hon.

Nu kommer socialnämnden i Klippan att ta upp det här igen på nästa möte och det ser ut som om besparingen inte kommer att genomföras. I socialnämnden är socialdemokraten Gunilla Svensson ordförande och hon säger att hon ändrade sin uppfattning efter att hon besökt Jessika Håkansson och hennes kollegor.

- Jag fick en större insikt i hur man faktiskt har de när man lever med en funktionsnedsättning och jag inser att det inte är så fett, säger Gunilla Svensson.

Habiliteringsersättningen i Klippan är på maximalt cirka 800 kronor i månaden och även som summan är liten så är den viktig för Jessika Håkansson och hennes kollegor.

- De pengarna gör att vi kan träna olika sporter, fika eller se en film med kompisar för de pengarna finns inte i vår vanliga budget, säger Jessika Håkansson.

Är det guldkanten på tillvaron?

- Nej guldkanten är att vi är lika mycket värda som de som inte har ett handikapp, säger Jessika Håkansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista