Lotta Mellberg-Holm
Lotta Mellberg-Holm, bjuder på tre sopprecept. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Förmiddag med Helene

Soppfrossa i februari

2:46 min

I dag står det soppa på menyn. Lotta Mellberg som driver flera soppkök i Malmö, bjuder på tre härliga sopprecept. Lite grönt, lite rött och lite kött. Det blir tre recept som skiljer sig lite åt och som passar bra så här i februari. 

Lotta Mellberg driver soppköken La Soupe i Malmö. Hon har en bakgrund som journalist, med inriktning på medicinjournalistik och specialintresset mat och hälsa. 

Lotta hade under många år haft en dröm om att öppna ett soppkök. När hon besökte en förre detta kollega, som själv hade öppnat ett sådant i Lund, så sa han bryskt till henne, men med glimten i ögat, att hon skulle sluta gnälla och bara göra det.

– Ja, han har ju rätt, det är klart jag måste öppna ett. Varför gnäller jag bara. Varför gör jag inte och så gjorde jag det,

Sagt och gjort, nyligen öppnade Lotta sitt tredje soppkök i Malmö. Och JA, man blir mätt på soppa.

Kolla in Lottas tips på goda recept, några som kanske passar sportlovslediga barn. Perfekta för barnen att tillaga själv.

Du hittar Lottas tre sopprecept här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista