Rivning på Söder i Kristianstad
1 av 4
Just nu river man husen på området. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Malin Bergkvist, informatör, och Elin Remstam, projektledare.
2 av 4
Malin Bergkvist och Elin Remstam på söder i Kristianstad. Här ska det byggas ett nytt idrottsområde. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.
Rivning på Söder i Kristianstad
3 av 4
Det nya området kommer att stå klart under 2018. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio.
Elin Remstam, projektledare, och Malin Bergkvist, informatör.
4 av 4
På kommunens hemsida finns en ritning över det framtida området. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.

Plats för ett nytt idrottsområde

"Här kommer den nya fotbollsarenan att vara"
2:10 min

På bara några veckor har nästan ett helt kvarter jämnats med marken. På söder i Kristianstad ska det byggas ett nytt idrottsområde, med arenor och fotbollsplaner.

Vi befinner oss utanför radiohuset på Gasverksgatan, i södra Kristianstad. På området framför oss fanns tidigare flera små hus, som nu är jämnade med marken. Området är avspärrat och innanför staketen syns grävskopor, högar med bråte och gamla plankor. På ett av de sista husen, en orangeröd putsbyggnad, rasar väggen just ihop.

– Här kommer den nya fotbollsarenan att vara. En stor fotbollsplan, som är anpassad för spel i de högsta divisionerna. Med läktare med plats för ungefär 1200 personer, säger Malin Bergkvist, informatör på Kristianstads kommun.

I asfalten, på Gasverksgatan, finns ett stort rött kryss. Det utgör gränsen mellan de tänkta fastigheterna och det promenadstråk som kommer att gå mellan Ringvägen och Gasverksgatan. Fotbollsarenans entré kommer att vätta ut mot Ringvägen, där det kommer att finnas ett mindre entrétorg. Och söder om Gasverksgatan kommer det att finnas en fotbollsplan med konstgräs. Utöver detta blir det bland annat flera nya tennisplaner samt plats för friidrott.

– Det är lite svårt att tänka sig nu, men om drygt två år ska fotbollsarenan vara klar för spel,

Mer information samt ritningar finns på kommunens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".