Kent Olsson
Kent Olsson övar på tv-vinken, även om han inte kommer vara på plats på lördag. Foto: Zara Kronvall Sigfridsson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Kom ut som en stjärna

Kent: Jag trivs med att vara en doldis
1:53 min

På lördag tävlar After Dark i Melodifestivalens tredje deltävling. Bakom den låten står bland annat Kent Olsson från Kristianstad.

Kent Olsson, som bor utanför Kristianstad var med i Melodifestivalen även 2007. Då var han en av kompositörerna bakom After Darks "(åh) När ni tar saken i egna händer" och nu är det dags igen. På lördag är han en av kompositörerna bakom "Kom ut som en stjärna" med samma artist. En låt som Kent beskriver som en riktig discolåt.

Förutom Melodifestivalen är Kent även aktuell med After Dark 40 år, som har premiär i september på Rondo i Göteborg. Därefter följer Stockholm, Malmö Opera samt stor Sverigeturne'.

Som om inte det var nog arbetar han även med Milda Makters nya show. Milda Makter, som du kunde se i Allsång på Skansen i Svt i somras. Det blir en splitterny show som även kommer gästa Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".