Sweden-Rock, Mats Natvig, vd och Martin Forsman, promotor
Sweden-Rock, Mats Natvig, vd och Martin Forsman, promotor Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Eftermiddag med Carolina

111 dagar till Sweden Rock

2:08 min

Planeringen och förberedelserna inför sommarens Sweden R ock är i full gång. Nu återstår det 111 dagar och i Eftermiddag med Carolina får vi besök av festivalgeneralerna Mats Natvig och Martin Forsman.

Årets Sweden Rock festival börjar 8 juni och varar i fyra dagar. Enligt hemsidan så är 57 av planerade 82 band redan klara. Bland de bokade banden hittar vi Twisted Sisters, Sabaton, Slayer, Megadeth och Queen med Adam Lambert. Nu återstår några akter till att boka.

Mats Natvig, vd och Martin Forsman, promotor berättade att de just nu är i en fas där väldigt mycket information ska ut till underleverantörer, egen personal och de föreningar som är inblandade. Totalt mellan 3500 och 4000 personer, som ska få rätt information om hur festivalen ska genomföras 2016.

Ambitionen är att nästkommande festival ska bli lite bättre än den förra.

– Vi får ju oerhört mycket feedback från våra besökare, som vi försöker vara lyhörda för,

Både Mats och Martin tycker själva att det de gjorde förra året, 2015 var det bästa den bästa festivalen de har gjort hittills, med tanke på den respons de fått.

– Väldigt mycket folk är återkommande och jag tror att det är viktigt att man som återkommande besökare upplever nästa festival som ännu lite bättre,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista