Kim Nilsson
Kim Nilsson. Foto: Foto: Privat

Välbevakad Vasaloppsuppladdning för Kim

3:39 min

Halva Kim Nilssons ansikte täcks av en stor tumör och folk vänder sig ofta om efter honom på stan. Men det är inget som gör att han drar sig undan uppmärksamhet. 

Nästa fredag 26/2 kör Kim Nilsson kortvasan för femte gången. Och med sig i uppladdningen har han haft ett filmteam från Discovery Channel.

Kim Nilsson från Klippan har en tumörsjukdom somheter neurofibramotos Recklinghausen. Den gör att han har en stor tumör över halva ansiktet som dominerar hans utseende. Han har tidigare fått mycket uppmärksamhet för hur han inte låter det stoppa honom från att leva livet precis som han vill, och under vintern har han alltså följts av ett engelskt filmteam, bland annat när han körde rullskidor.

– Det snöade den dagen, och det är inte riktigt bra är man åker rullskidor. De körde före med en bil och låg i bagaget och filmade och jag försökte hänga med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista