Jenny Rigby, Daniella Berg och Annica Fridlund sitter vid ett bord på jobbmässan.
1 av 2
Jenny Rigby, Daniella Berg och Annica Fridlund sökte efter sjuksköterskor och undersköterskor på jobbmässan. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.
Emma Ericsson och Regina Rasmusen letade jobb inom administration.
2 av 2
Emma Ericsson och Regina Rasmusen letade jobb inom administration. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.

Många besökare på jobbmässan

Regina Rasmusen: Jag konkurrerar med så många andra
0:28 min

Det var främst kommuner och vårdföretag som ställde ut när det vankades sommarjobbmässa för vård- och omsorgsbranschen i Kristianstad. Och intresset bland besökarna var stort.

Men det var inte bara sommarjobb som utannonserades på jobbmässan i Kristianstad under fredagen. Många arbetsgivare sökte folk för arbete redan under våren, både för timanställningar och för fasta anställningar inom vård- och omsorgsbranschen. Men enligt Jenny Rigby på Solglimman vård är det inte helt lätt att hitta rätt kompetens.

– Det kan vara lite svårt, men mycket handlar om personkemi,

Hon och hennes kollegor letade främst efter sjuksköterskor och undersköterskor. De fick in många intresseanmälningar och var nöjda med mässan.

– Det har varit jätteintressant. Redan klockan nio i morse var här jättemycket folk. Många visar intresse och många har både erfarenhet och utbildning, säger Jenny Rigby.

En av dem som letade jobb på mässan var Regina Rasmusen. Hon letade främst efter administratörsjobb.

– Det är svårt att hitta ett jobb. Jag konkurrerar ju med så många andra, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".