Rune Lundin
Rune Lundin är laddad för Playa del Sol. Foto: Zara Kronvall Sigfridsson
Morgonen med Anders Liljeqvist

Hundrade resan till Playa del Sol

1:59 min

Sedan tidigt 70-tal har Rune Lundin från Kristianstad besökt Playa del Sol på Gran Canaria. Nästa vecka gör han sin hundrade resa till dansrestaurangen.

Playa del Sol, är namnet på en dansrestaurang på Gran Canaria. Det är också på ett TV program här hemma i Sverige, som gick för några år sedan i TV3.

Där fick du träffa Kristianstadsbon Rune Lundin, som älskade solsemestrar med svenska dansband och besök på dansrestaurangen. Då hade han just passerat 90 resor och nu några år senare så ska han i nästa vecka göra sin hundrade resa till samma resmål och samma dansrestaurang. Men innan resväskan ska packas hinner han ett besök hos morgongänget.

-Det ska vara en ny skjorta varje kväll.

Trots att han packat väskan ett hundratal gånger blir det alltid femton till tjugo kilos övervikt, berättar Rune med ett skratt. Det ska nämligen packas en skjorta för varje kväll och det blir fjorton stycken totalt. Det är viktigt att klä sig snyggt till dans enligt Rune.

Det blir flera resor per år och Rune berättar om den gemenskap de fått, alla de som reser till dansrestaurangen. De träffas och äter middag för att sedan gemensamt gå och dansa på kvällen. Det har blivit vänner för livet. Frågan om det inte är han, som varit på tv får Rune ofta. Men det ser han bara positivt på.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista