Beslut om flyktingboende står fast

0:29 min

Planerna på ett nytt flyktingboende i Bromölla har fått kritik för att ha undanhållits från invånarna och igår höll kommunen ett möte för de närmast boende.

Både grannar och oppositionspolitiker har kritiserat kommunen för att inte ha informerat om planerna. Men beslutet är taget och går inte att överklaga. Däremot har en handfull överklaganden kommit in angående bygglovet som utfärdats till den gamla företagslokalen där det inom kort ska flytta in upp till fyrtio ensamkommande.

– Det var många som deltog på mötet och många hade synpunkter. Vi informerade om hur vi tänkt och sen fortsätter dialogen med de boende och med de som ska driva verksamheten. Skulle överklagandena vinna bifall så får vi titta på det då men nu har vi ett besked från första instans som medger ändrad användning för lokalen, säger kommunjuristen Bo Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista