Mattias Olofsson, Fredrik Henriksson och Anna Knutsson i Rock of Ages
1 av 2
Mattias Olofsson, Fredrik Henriksson och Anna Knutsson i Rock of Ages Foto: Martin Sventorp
Rock of Ages ensemblen
2 av 2
Rock of Ages ensemblen Foto: Martin Sventorp
Förmiddag med Conny

Hemvändare rockar på teatern

2:40 min

Premiär för rockmusikalen Rock of Ages på Kristianstads teater. Då förvandlas Kristianstad till Los Angeles och Tivoliparken blir Sunset strip. 

Två av huvudrollerna spelas av hemvändare. Mattias Olofsson, från Bjärnum och Anna Knutsson, bördig från Kristianstad. Till vardags bor de båda i Stockholm, men står på fredagskvällen på scen i premiären av Rock of Ages på Kristianstads Teater.

Vi testade Anna och Mattias kunskaper om 80-talsmusiken, med en omvänd introtävling. De fick en låttitel, så skulle de sjunga introt.

Lyssna hur det gick i intotävlingen i ljudklippet nedan

Rock of Ages är en fartfylld och humoristisk show, som är sprängfylld med de största rockhitsen och powerballaderna från 80-talet av grupper som tex Europe, Bon Jovi, Twisted Sister, Journey, Whitesnake, Poison, REO Speedwagon.

I Rock of Ages får vi följa Drew, som drömmer om att bli rockstjärna och den nyinflyttade lantistjejen Sherrie. Drew faller pladask för Sherrie, som är den nya servitrisen på den legendariska rockklubben The Bourbon Room.  En kärlekshistoria, som även handlar om rockklubbens kamp för överlevnad.

Det här är den nionde musikalproduktionen, som Emil Sigfridsson sätter upp på Kristianstads Teater. David Rix och Anna Renud står för koreografin. Musikalisk ledning Jonas Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista