Fredrik Andersson, Michael Saxell, Oscar Fogelström, Frans Jeppsson/Wall
Fredrik Andersson, Michael Saxell, Oscar Fogelström, Frans Jeppsson/Wall Foto: Cardiac Records
Förmiddag med Helene

Möt upphovsmännen till Frans låt

Michael Saxell: Frans är som han är, helt okonstlad
3:42 min

Det är låtsnickrarna Fredrik Andersson, Michael Saxell, och Oscar Fogelström som slagit samman sina musikbegåvningar och tillsammans med Frans skapat melodifestivallåten "If I were sorry". Vi fick en pratstund med upphovsmännen.

Frans kom till Gävle som en liten outsider, men seglade förbi hela startfältet, tog publiken med storm och lämnade festen som en vinnare.

Michael Saxell, som bland annat har skrivit "När en flicka talar skånska" och "Om himlen och Österlen", trivs gott i sällskapet med de andra låtskrivarna Fredrik, Oscar och Frans och tycker det är rogivande i själen att skapa musik tillsammans med dem.

– Frans är som han är, helt okonstlad och har ett unikt fantastiskt uttryck, som funkar i mitt hjärta,

Fredrik Andersson gjorde schlagerdebut för flera år sedan, när han stod på scenen i Melodifestivalen med gruppen Solo och låten "Ge mig himlen för en dag". Fredrik stod även bakom Björn Ranelids och Sara Lis bidrag "Mirakel", som gick till final och gjorde stor succé i Melodifestivalen 2012.

Fredrik driver ett skivbolag i Ystad och är motorn bakom Frans framgångar. Han började sitt samarbete med Frans när han skrev "Who's da man", hyllningslåten till Zlatan, som blev en stor hit. Frans och Fredrik har hållit kontakten och skriver låtar till ett kommande album med Frans som huvudartist. En av låtarna som de skrivit under den här tiden är "If I were sorry".

– Frans kände sig trygg i låten och tycker att han får göra sin grej och nu är vi här,

Oscar Fogelström skriver och producerar musik till film, tv och reklam. Inom populärmusiken har han tidigare bland annat jobbat med Sean Banan, Sahlene och Nordman.

När Oscar flyttade ned till Svarte, utanför Ystad för ett år sedan, så tipsade hans svåger honom om att hans närmsta granne var musikproducent och låtskrivare. Grannen var Fredrik, som han ringde upp och föreslog en fika. De träffades i Fredriks studio och inledde ett samarbete, som nu har resulterat i Frans bidrag i Melodifestivalen.

– Det är ju jättekul här nu med Frans och vi har ett helt album framför oss att sätta tänderna i,
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".