Erik, Anders, Zara
1 av 4
Erik i "Så mycket Svensktoppen nästa". Foto: Privat
Erik & Anders
2 av 4
Erik tolkar Manuel tillsammans med Anders på flygeln. Foto: Zara Kronvall Sigfridsson/Sveriges Radio
Manuel Fervenza. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 4
Manuel Fervenza. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Manuel Fervenza. Foto: Björn Holgersson/Sveriges Radio
4 av 4
Manuel Fervenza. Foto: Björn Holgersson/Sveriges Radio
Morgonen med Anders Liljeqvist

Tidigare vinnare tolkar varandras låtar

14 min

Hur blir det om man korsar tv-programmet Så mycket bättre och Svensktoppen nästa? Svaret får du här.

Under perioden 1 mars - 1 april kan du skicka in ditt bidrag till tävlingen Svensktoppen nästa. Du har alltså chansen att få din musik spelad för en miljonpublik.

Det gjorde artisten Erik Nielsen 2007 och vann. Tävlingen har betytt mycket för Erik i hans musikaliska karriär. Erik har hunnit med en hel del, som Idol, musikal och en solplatta. I dag är han inbjuden till morgonen för att tolka en annan P4 Kristianstadsvinnare, lite som tv-programmet Så mycket bättre. Morgongänget väljer att kalla det för "Så mycket Svensktoppen nästa".

Valet föll på Manuel Fervenzas vinnarlåt från 2011, The Lucky one. Vad Erik inte vet är att Manuel lyssnar via telefonen från Stockholm. Han ger Erik höga poäng för tolkningen av hans hit.

Hela låten hör du om du klickar på ljudfilen nedan, där finns den tillgänglig till och med den 2 april. I ljudfilen ovan hör du Erik berätta om sina minnen från tävlingen Svensktoppen nästa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista